Pályázó: Szár Községért Közalapítvány

 

 

 

2013 nyarán a Szár Községért Közalapítvány pályázatot nyújtott be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatásra a „Szári Sportcsarnok megújuló energiára alapozott fűtéskorszerűsítése” címmel.

A sikeres pályázattal 9.272.521 Ft (31 722,62 EUR) összegű támogatást nyertünk az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból.

Közalapítványunk 2014 tavaszán kezdte meg a beruházás megvalósítását, és ennek során a Sportcsarnok lapos tetejű épületére déli tájolással 50 db PV (photovoltaic) panel került elhelyezésre. A napelemek elektromos áramot termelnek és ezzel az árammal fűtjük azt a fűtőpatronnal ellátott hőcserélős puffertartályt, amelyben tároljuk az így előállított melegvizet, mely táplálja az épület fűtési rendszerét. A beszerzés része volt a napelemek elhelyezéséhez szükséges alumínium tartószerkezet, kapcsolók, 2db inverter, valamint az ezekhez kapcsolódó telepítési és elektromos hálózat kiépítésének munkálatok elvégzése.

A napelemes rendszer telepítése fontos volt számunkra, mivel csökkenti a károsanyag kibocsátást, védi és óvja környezetünket és természeti értékeinket, csökkenti az energia függőségünket, fiataljaink és a település lakossága számára jó példát mutat arra, hogyan is használhatjuk a megújuló energiaforrásokat.

Kivitelezés ideje: 2014. június – 2014. december 31 között

 

Projekt tábla

 

Meghívó projekt átadási ünnepségre

 

Fotódokumentáció

 

Tájékoztató

Friss hírek