Az Ezüst Évek Nyugdíjasklubot 1981. március 17-én néhány idős ember alapította. Ebben a  kis közösségben gyakran összejöttek, jól érezték magukat. 1982-ben már volt érdeklődés a klub iránt, ekkor már vezetőséget is választottak: Moharos Ferenc lett az elnök, 1983-tól Varga Sándor, 1985-től Balogh László, 1987-től Skultéti Antal 1994-től Balogh Józsefné, 2004-től és jelenleg is Stark Jánosné viszi tovább a stafétabotot.

 

A működéshez a Tanács biztosított helyiséget a művelődési házban, ahol jelenleg is - minden vasárnap délután - tartjuk foglalkozásainkat. Az Önkormányzat ősztől tavaszig fűtött helyiséget biztosít számunkra.

 

A 68 fős tagság jó hozzáállásának köszönhetően a klub működése színes, változatos. Rendezvényeket tartunk: évzáró – évnyitó, pótszilveszter, negyedévenként megünnepeljük a névnapokat, köszöntjük nőnapon a nőket, igen bensőséges keretek között ünnepeljük a szent karácsonyt, többször rendezünk teadélutánt, árubemutatót. Három-négy alkalommal főzünk, de névnapokon virsli vagy kolbász mindig kerül az asztalokra. Évente két-három kirándulást, fürdőzést szervezünk.

 

1999 óta az Országos Nyugdíjas Szövetség tagjai vagyunk, az általuk biztosított gyógyüdüléseket minden évben igénybe vesszük. (2006-ban 37 fő). Emellett a megyei szövetségtől hasznos, munkánkat segítő információkat is kapunk.

 

2004 óta 7 település kistérségi szövetségének tagjaként közös rendezvényeken együtt szórakozunk, együtt dolgozunk, egymást segítjük.

 

Az 5 éve alakult énekkarunkkal szép sikereket értünk el és szívesen lépünk fel az itthoni rendezvényeken, jótékonysági koncerteken, a másik hat település rendezvényein, de Székesfehérváron, Csákváron, Felcsúton is szerepeltünk már. Bár a megyei Ki Mit Tud?-on kategóriadíjasok lettünk, nem elsősorban az elismerésért, hanem az éneklés öröméért fakadunk dalra.

 

Ma már könnyebben gazdálkodunk, hiszen klubunk minden évben támogatást kap a képviselőtestülettől. Ezzel az összeggel - az általunk befizetett tagdíjat kiegészítve – lehetőség nyílik a helyi rendezvényeken és a kirándulásokon felmerült költségek egy részének fedezésére. Az anyagi támogatás, a szervezésekben nyújtott segítség mind azt tükrözi, hogy a községünkben élő idős embereknek megbecsülésben, odafigyelésben van részük.

Képek a nyugdíjas Klub életéből

Beszámoló 2009-ről

Friss hírek