Kicsit döcögősen indultak a dolgok. Egész héten az eget kémleltük. „Milyen idő lesz?” - ez volt a legfontosabb kérdés. A kultúrház kicsi, a meghívott majdnem kétszáz vendég sehogyan nem fért volna el sem ott, sem a sátor alatt. A vendégek késtek, már indulni kellett volna.

 

Aztán minden rendbe jött. Szerencsénk volt az idővel, megérkeztek a vendégek, elkezdődhetett a hetek óta tervezett, szervezett rendezvény.

 

A meghívottak kitettek magukért, mindenki hozta a formáját. Nagyon jól sikerült a műsora minden együttesnek. Dunaszentmiklós, Haubern/Németország, Leányvár, Vértessomló, Szár, Újbarok képviseltették magukat tánccsoportokkal, énekkarokkal, zenekarral. Mindenki találhatott magának kedvére való műsorszámot.

 

A műsor után megvacsorázott a fellépők éhes hada a konyhai személyzet segítségével és Hartlné Erzsi vezényletével, majd következett a bál, ahol kicsi, nagy, gyermek és felnőtt egy darabig még együtt mulatott. Jó volt látni a vidám arcokat, kipirult tekinteteket.

 

Reméljük, hogy örömet szerezhettünk ezzel a délutánnal és estével sok, szárinak, leányvárinak, dunaszentmiklósinak, hauberninek, vértessomlóinak és újbarkinak. Köszönjük még egyszer a sok-sok segítséget, amit ahhoz kaptunk, hogy létrejöhessen ez a rendezvény, mert mi (a kisebbségi önkormányzat) csak hárman vagyunk. Sokan bíztatnak bennünket azóta is, kérdezgetik, hogy lesz-e folytatása a „Septemberfestnek”.

 

Bízom benne, hogy a továbbiakban is találunk társakat ahhoz, hogy ilyen nagyszabású rendezvényt lebonyolítsunk. Valamilyen módon biztosan…

 

Még több kép...

Friss hírek