Észak- és Közép-Dunántúli szennyvíz-elvezetési és- kezelési fejlesztés 6. (ÉKDU 6.)


Üdvözöljük a " Észak- és Közép-Dunántúli szennyvíz-elvezetési és- kezelési fejlesztés 6. (ÉKDU 6.)” című projekt oldalán. Honlapunkon aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.


Projektinformációk

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft.
Szerződött támogatás nettó összege: 6 117 823 753 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 87,752308 %
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00085
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.03.13.

A projekt részletes bemutatása

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Újbarok központú szennyvízelvezetési agglomeráció érintett települései: Alcsútdoboz, Felcsút, Szár, Tabajd és Újbarok.

A projekt a hatályos 25/2002. (II.27.) Korm.rendelet 5. sz.táblázatában szerepel az alábbiak szerint: meglévő szennyvíztisztító telep fejlesztése. A projekt műszaki tartalma a rendelet szerinti szennyvíz-agglomerációs besorolást követi.

Fejlesztési célok:

A szennyvíztisztító telep helye: Óbarok külterület, 0276/1 hrsz. A létesítmény Újbarok település felől és a 811. számú közút felől zúzottköves úton közelíthető meg. A szennyvíztisztító telep Újbarok, Felcsút, Alcsútdoboz, Szár és Tabajd községek szennyvizeit tisztítja, 2000-ben épült. A szennyvíztisztító telep tulajdonosa Újbarok, Felcsút, Alcsútdoboz, Szár és Tabajd települések önkormányzatai. A telep mind hidraulikailag, mind biológiailag túlterhelt. A telep nem elégíti ki a tisztított szennyvíz minőségére előírt hatósági követelményeket, rendszeresek a határérték túllépések, több ízben is bírságolva volt, így fejlesztése szükséges. A projekt célja egy korszerű szennyvíztisztító telep kiépítése. A szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökkentése és egészségesebb lakókörnyezet valósulhat meg. A projekt megvalósításával hozzájárul Magyarország derogációs kötelezettségének teljesítéséhez. A meglévő szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése és korszerűsítése keretén belül a tisztítási (biológiai) kapacitás 6 383 (LE) és a tervezett hidraulikai kapacitás 900 (m3/nap) lesz. A szennyvízcsatornahálózat rekonstrukciója az alábbiakat foglalja magába: átemelők rekonstrukciója :gépészeti csővezeték csere KO-ra, elektromos felújítás szivattyú cserével, elektromos kapcsoló szekrény csere, vasbeton átemelő műanyag bélelése, szivattyú vezető csövek és födém fedlapok cseréje Ko-ra.


Események

Sajtónyilvános nyitórendezvény

2019. február 1. 12:00

Az esemény meghívója >

Lakossági fórum

2019. február 1. 15:00

Az esemény meghívója >