Oldal kiválasztása
Kezdőoldal » Tájékoztatás az őszi szünetre vonatkozó szünidei gyermekétkeztetésről

Tájékoztatás az őszi szünetre vonatkozó szünidei gyermekétkeztetésről

okt 26, 2024

T Á J É K O Z T A T Á S  

a őszi szünetre vonatkozó szünidei gyermekétkeztetésről 

A gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C § (1) bekezdése  a) pontja értelmében szünidei gyermekétkeztetés keretében Szár Községi Önkormányzat (a  továbbiakban: Önkormányzat) a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést (ebéd)  ingyenesen biztosítja a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben  részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére a tavaszi, nyári, őszi és téli szünetben, valamint az ezen időtartamra eső, óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon.

A szünidei gyermekétkeztetést formanyomtatványon lehet igényelni és a nyomtatványt annyi  példányban kell kitölteni, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes ebédet.

Az ingyenes szünidei étkezés az őszi szünetben 4 munkanapon keresztül (2024. október 28. és  október 31.) az Önkormányzat fenntartásában üzemelő konyhán (2066 Szár, Rákóczi Ferenc utca  41.) helyben fogyasztással vehető igénybe munkanapokon a 11:30 órától 13:00 óráig tartó  időszakban.

Felhívjuk a Tisztelt Szülők/Törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermek betegsége esetén az étel,  ételhordóban történő elvitele orvosi igazolás benyújtása, illetve a szülő, más törvényes képviselő által  megbízott személy számára az elvitel írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges. Az ételhordó  beszerzéséről a szülőnek/ törvényes képviselőnek, vagy az általuk megbízott más személynek kell  gondoskodnia, folyamatosan ügyelve annak megfelelő állapotára és tisztaságára.

A formanyomtatvány beszerezhető: 

  • Szári Közös Önkormányzati Hivatal (2066 Szár, Rákóczi Ferenc u. 68.),

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez szükséges nyilatkozat benyújtása személyesen  ügyfélfogadási időben a Szári Közös Önkormányzati Hivatalban, valamint postai úton lehetséges.

A nyilatkozat – az évközi szünet időtartama kivételével – a nevelési év, tanév során bármikor  benyújtható, illetve módosítható.

Kérem a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy az igénylőlap kitöltésekor szíveskedjen ellenőrizni  a gyermek(ek) vonatkozásában – a határozattal – megállapított hátrányos, valamint halmozottan  hátrányos helyzet fennállásának időtartamát. Amennyiben annak időtartama lejárt, gondoskodjon az új  kérelem benyújtásáról. A hátrányos helyzet megállapítása iránti kérelmét a Szári Közös Önkormányzati  Hivatalban ügyfélfogadási időben nyújthatja be.

Szár, 2024. október 21.

Dr. Berkovics Gergely s.k.
jegyző